CAMEX

UTILE
 HOTELURI
  LIVRARI LA DOMICILIU
 TAXI
 MEDICAL
 FARMACII
 BEAUTY SALONS
TOT O DATA - ghid cultural informativ al orasului Iasi
IN IASI

 

IN IASI
 CINEMA
 TEATRU
 OPERA
 FILARMONICA
 EXPO
 EVENIMENT
 CENTRE CULTURALE
 CONCERT
 
 RESTAURANT
 BAR
 CLUB
 PIZZERII
IASUL DE DINCOLO DE PAHARE

Armata ne cheama! Dar cine-o aude?

Intr-una din serile trecute, am facut o greseala fatala, aproape la fel de impardonabila ca atunci cind am plecat la scoala cu ghiozdanul lui varu-miu si in loc de manual, la ora de romana am scos pe banca doua reviste “Playboy”. Tocmai refuzasem invitatia lasciva a unei tipe la gindul careia ma frigeau si buricele degetelor, care ma asigurase ca, daca patul nu exista, sigur il vom inventa noi. Preferasem o seara lnisitita la televizor, cum se spune in cartile al caror autor e platit dupa numarul de cuvinte. Sarind de pe un canal pe altul cu eleganta cu care Bubka sarea peste stacheta pe vremuri, am dat pe un post peste niste neni macabri, cu fete la fel de inteligente precum copitele unei vaci venite de la pascut, pe care pielea parea intinsa peste furuncule, in asteptarea caravanelor de eczeme. Ori mi s-a blocat telecomanda, ori am suferit un atac de paralizie termporara, cert e ca na-m mai putut butona pe alt canal si am ramas extaziat privindu-i pe mosulicii aia care transpirau precum o bucata de svaiter ce traverseaza Sahara, batind cimpii despre armata. Stiam ca am sa ma enervez, dar n-am rezistat tentatiei...

Erau genul ala de indivizi care asta toamna indercau sa ne mine ca pe vite la referendumul de votare a constitutiutiei, fluturindu-ne pe la nas promisiunea eliminarii caracterului obligatoriu al stagiului militar si care acum se opinteau din greu sa demonstreze tarii ca cei care nu fac armata sint niste lepre, haimanale, aproape criminali, daca asta n-o fi un cuvint prea usor. „Sa faci armata inseamna sa ai constiinta patriotica”, a enuntat pe nas unul din cumatrii de la TV, tot scotindu-si ochelarii, desfacindu-le si pliindu-le bratele, asa cum o dama de trotuar isi desface si incruciseaza picioarele.

Ei bine, mai cetateni care confundati demnitatea cu izmenele scrobite si inteligenta cu rezolvatul integramelor, parerea mea e ca stagiul militar si constiinta patriotica au tot atitea in comun cite celule cenusii avea in cap fata aia care, odata ajunsa la Paris, se uita la Turnul Eiffel si zicea: “Merge al dracului reconstructia Parisului, n-am vazut niciodata o macara asa mare!”

Ce naiba, Stefan cel Mare n-a fost patriot daca n-a suportat zi de zi imbecilitatile unui caporal cu aere de maresal? Cuza nu poate fi numit patriot pentru ca a ratat monumetala experienta de a spala latrina publica cu propria periuta de dinti? Sau Eminescu a fost lipsit de constiinta patriotica fiindca n-a batut pas de defilare prin noroaie cu o arma de cinspe kile in mina? Haida-de, argumentele astea timpe m-ar putea aduce intr-o zi in stare sa-mi fac harakiri incepind de la degetele picioarelor!

Cica daca tinerii romani nu se mai duc la armata, cine o sa apere tara in caz de razboi? Va zic eu: NATO si cu bunul Dumnezeu! Ca ala care se duce in armata si invata sa traga cu pistolul Carpati (in cazul fericit in care are si gloante) are tot atitea sanse sa se opuna atacului unei armate moderne de azi cam cite am eu s-o cotaiesc pe Angelina Jolie intr-o capita cu find de la marginea Letcaniului.

Nenicii de la TV, cu capul gol ca un borcan de muraturi vara, mai incercau sa ma convinga ca armata e buna pentru ca te invata sa-ti cosi ciorapii si sa-ti speli singur chilotii. Ei, na! Pai atunci sa-i incorporeze pe parlamentarii care au votat recent pedeapsa cu inchisoarea pentru neefectuarea stagiului militar. Macar asa ar invata si ei sa faca un lucru folositor!

MARKMEDIA

OAMENI SI COMPANII

RADIO HIT